Kemifri hudpleje

Kemifri hudpleje

Smuk hud uden kompromis

"Skin care must be good enough to eat"

Jeg er tilhænger af simpel kemifri hudpleje og skønne daglige rutiner. Jeg er, siden jeg var ung, vokset op i et miljø hvor min daglige rutine for rens og hudpleje af mit ansigt var et must. Min storesøster lærte mig allerede som 8-årig, at agurker er gode til øjnene samt æg og olivenolie som hårkur. Vi fik afprøvet en masse hjemmelavede masker, og nød timerne sammen i det pigeunivers vi trådte ind i. Jeg elskede som teenager at gå i seng med en ren hud og stå op og vaske mig hver morgen og se "godt ud".

Min veninde kunne feste hele natten og sove med make-up. Det kunne jeg ikke, uanset hvor træt jeg var. Det var ikke kun fordi jeg var forfængelig, men fordi jeg ellers ville vågne op med hævede øjne og tør hud. Det ville jeg ikke udsætte mig selv for. Derfor blev vanerne og rutinerne nemme at overholde, og jeg havde derfor en ung flot hud.

Som 19 årig forhandlede jeg aloe vera produkter, mens jeg læste til kosmetolog, og jeg begyndte at lege endnu mere med cremer og ansigtsmasker. Jeg havde flere bøtter til en formue stående. Min hud var fin. Lidt tør, hvis jeg ikke brugte serum og tog creme på, men min urene hud kom først, da jeg var gravid. Det var hormonelt, og er det også den dag i dag, hvis jeg får en bums eller to. Det gjorde ondt at have akne. Jeg var så ked af det. 

Skønhed er den fornemmelse, vi oplever og mærker. Det er et mindset af selvkærlighed. Der er ikke kun ét look, der er smukt. Vi kan vælge at se skønhed i alt og med vores egne briller. Skønhed for mig er den indre sundhed, som stråler ud igennem en gnist i øjet, et smil og personlighed. Det vigtigste er, at se på mennesker med de gode briller, og acceptere vi har vores egen dna, gener og smil. Det venlige sind kan gøre os alle unikke. Forskellighed er meget smukt i mine øjne. Ved at elske os selv og pleje os selv, kan vi gøre meget for vores skønhed - på den indre og ydre. En krop der får vand og som du giver kærlighed vil altid blomstre smukt.

Jeg er blevet klogere efter utallige sygdomme og en masse uddannelser, og jeg går nu op i renhed på den naturlige måde. Især da jeg var gravid begyndte jeg at dyrke renhed i alle produkter, men da jeg havde født mine børn, vendte jeg tilbage til modebladene og alle skønhedsreklamerne. Jeg blev påvirket derigennem, og først da jeg begyndte at læse til kostvejleder, nørdede jeg kemi og kroppens udrensningsevner. Som mor er det nok meget naturligt, at man ikke ønsker kemikalier til fosteret, nu er jeg nået til det punkt, hvor der ikke skal være nogle mysterier i de cremer, jeg bruger. Jeg går meget op i indhold og emballage af skønhedsprodukter. I mine graviditeter brugte jeg olivenolie på min mave for at undgå strækmærker. Jeg smurte mig ind hver aften og tog en gammel t-shirt på for ikke at ødelægge sengetøjet. Et fif jeg fik af min mor. Jeg passer på min hud med de rigtige produkter, olier, tørbørster og bruger gua sha. På den måde har jeg undgået strækmærker og cellulite.

Gua sha er en massageteknik, som fungerer som en naturlig detox af affaldsstoffer i kroppen. Det sætter gang i blodcirkulationen, der starter kroppens naturlige udrensningsproces. Spændinger kan ophobes i huden, som kan sætte sig som hovedpine. Lider du af mange spændinger, kan du bruge dette redskab til at massere og skubbe disse væk. Spændinger, der ophobes i ansigtet kan blandt andet give manglende glød, og de skal derfor forlade kroppen via de naturlige afgiftningsprocesser. Gua sha kan give fornyet glød til huden, reducere rynker, give mere spændstig hud og mindske urenhedder. Jeg er vild med Honest Beauty Talks gua sha-redskaber.

Kroppens største organ, huden vejer ca. 3 kg, og den absorberer 60% af, hvad du udsætter den for udefra, inklusiv det du smører din hud ind med. Mange mennesker bruger mange skønhedsplejeprodukter dagligt for ikke at glemme sæbe og rengøringsmidler. De produkter kan indeholde 100-vis af ingredienser, som huden skal håndtere. Mange af dem kan være giftige, og de optages af huden, og kroppen kommer derfor på overarbejde. Vi optager altså via huden og afgifter via huden. Huden er kroppens store sladrehank, da den siger lidt om, hvordan vi lever. Hvis du er stresset, sover for lidt, ryger, får for lidt vand, for meget sukker og junk food, så ses det på huden som rynker, tørhed, irritation og uren hud.

Huden er super vigtig, og du må ikke undervurdere den. Den er vores skjold og et slags spejl af, hvad der foregår indeni os, og hvad vi udsættes for. Hudproblemer er et råb om, at der er en ubalance i din krop eller i din livsstil. Alle ubalancer kan heales, hvis du ønsker og tror på det og er klar til at arbejde for det.

Hudens opgaver er at regulere kropstemperaturen og væskebalancen. Den producerer hormoner, sveder og udskiller og optager. Men huden er også et smukt spejl på, hvordan du har det, og et organ der sanser alle de udefrakommende berøringer. Den siger: “Dette føles skønt til hjernen, eller dette føles farligt for kroppen.” Huden fortæller virkelig meget om vores sundhedstilstand gennem tydelige symptomer, og er det eneste organ, vi kan se med vores blotte øje. Fordi vi kan se hudens tilstand, er vi også mere motiverede og kan handle på det.

Huden er delt op i overhud, læderhud og underhud. Overhuden bliver påvirket af de cremer, du bruger udvendigt. Læderhuden består af bindevæv, som er opbygget af celler, proteiner og fibre. Du påvirker læderhuden igennem maden, kosttilskud og massage. Underhuden består af fedtvæv og vand, og påvirkes af netop hvilken væske og fedtstoffer du anvender. Du kan påvirke din hud 20% udefra gennem cremer på den positive måde og via miljøforurening på den negative måde.

80% af påvirkningen af huden skal ske indefra. Så der kan du støtte den med sunde madvaner, rent vand, lækre urteteer, en masse grøntsager, bær, gode fedtstoffer, antioxidanter, kosttilskud, positive tanker, vejrtrækning, søvn, meditation m.m. De penge du bruger på dyre cremer kan altså bedre bruges på lækre friske økologiske madvarer. Cremer er til symptombehandling, man kan ikke heale årsagen til hud-ubalancen ved kun at smøre sig ind i cremer.

Huden detoxer og udskiller meget via sved og arbejder tæt sammen med lungerne, nyrer, lymfe-og tarmsystemet. Kroppens livsnødvendige organer tager først det, de skal bruge, og hvis der er noget til overs kommer det til huden.

Hvis du ønsker en smuk sund hud, skal du prioritere din livsstil og anvende strategier som at drikke rent vand, juices, smoothies, spise sukkerfrit, små-detoxe a lá Nicole dagligt samt hjælpe med kosttilskud og superfoods som en ekstra strategi til at få de næringsstoffer du ikke får gennem maden. Når du udrenser via de principper, bliver huden påvirket, og dens behov bliver dækket. Huden har brug for en sund livsstil via de rigtige vitaminer, mineraler, fedtsyrer, antioxidanter og urter for at være sund. Men du kan ikke kun spise dig til en pæn hud. Balance handler som sagt om kost, livsstil, søvn, forhold og relationer, samt motion, vejrtrækning, tanker og følelser for ikke at glemme dine indkøbsvaner og valg af skønhedsprodukter og rengøringsmidler.

Skønhedsindustrien lover os, at vi kan se 10 år yngre ud. At cremerne kan skjule urenheder og ubalancer. De kan blødgøre huden, men til hvilken pris? En pris vi bliver syge af, selvom vi bruger kroner og ører på vores hud? Jeg er fan af 100% naturlig hudpleje, og jeg håber, jeg kan lære dig, hvordan du læser etiketterne på dine hudplejeprodukter.

Velvære med skønne ritualer har altid været en kvindes luksus. Jeg afprøver mange produkter, som er nogle der ikke skader mine indre organer og stadig føles godt på huden, sjælen og udstråler lækkerhed. En holistisk tilgang til skønhed er super smart, da det også balancerer krop og sind.Jeg er super vild med Evolve-produkterne.

Usund livsstil og dårlig kost påvirker væv, collagen, fasthed og cellefornyelse. Min måde at tænke skønhed ind i min livsstil er via sund holistisk livsstil hele vejen rundt men altid med grøntsager, superfoods og antioxidanter som første prioritet. Jeg spiser mange gulerødder og det ses på min hud, men jeg prioriterer også meget vand med antioxidanter fra min Chanson vandmaskine og holder min fordøjelse i takt via fibre, grøntsager og mælkesyrebakterier. Hvis der er inflammation eller bakterier, der forhindrer de gode næringsstoffer ind i blodet, kan det ofte ses på huden, i hvert fald på min hud. Den bliver kedelig at se på og meget tør. Mange hudproblemer skyldes, ifølge mig, en ubalance i fordøjelsen. Det kan være en fødevareintolerance eller en tarm som ikke optager næringsstofferne optimalt. Jeg får eksem af mælkeprodukter. Forkert og usund kost kan også skade huden. Sukker og forkerte raffinerede kornprodukter karamelliserer huden, og det betyder, at der hurtigere dannes rynker og appelsinhud. Manglende og forstyrret søvn, for meget arbejde foran computeren og mobilbrug påvirker også vores skønhed lige før sengetid. Vores melatoninproduktion forstyrres og det stresser kroppen, da vi er afhængige af melatonin. Melatonin er et naturligt forekommende hormon, der dannes i pinealkirtlen i hjernen og i nethinden i øjet, når det er mørkt. Når det bliver lyst, aftager produktionen. Jeg elsker melatonin, fordi jeg ved, hvad det kan gøre ved os, hvis vi er i mangel, men også fordi det er en antioxidant. Melatonin er stoffet der holder os unge og sunde, derfor overholder jeg altid størstedelen af tiden min nattesøvn for at få mest ud af immunforsvaret, aldringsprocessen, døgnrytmen, skønhedssøvnen, vitaliteten og humøret.

Huden elsker fødevarer med mineralet zink. Det er med til at afgifte kroppen, er sårhelende og hjælper mod uren hud. En god kilde til zink er bl.a. kakao og græskarkerner, og derfor elsker jeg drikken Zenbev med chokoladesmag inden sengetid, da græskar indeholder tryptofan, som er den aminosyre, som er med i produktionen af melatonin. Det er en smart måde at styrke produktionen på og sove som en engel og få det bedste ud af skønhedssøvnen.

Mange ved ikke at 60% af det, der puttes på huden og i håret også absorberes i kroppen. Som forbruger har vi et valg overfor, hvad vi køber og bruger på huden. Det er ikke normen at bruge sunde produkter i vores skønhedsrutiner, og jeg bløder indvendigt, når mange kemikalier i mange produkter er alvorlige og er forbundet med allergi. Man kender ikke den langsigtede virkning ved alle kemikalier og de cocktaileffekter, der er endnu, når man dagligt mixer mange forskellige plejeprodukter. Jeg tør ikke stole på, at virksomhederne tænker på mit helbred, når de producerer produkter. Det er også en af grundene til, at jeg selv er gået i gang med at udvikle kropspleje med økologiske ingredienser, der nærer kroppen med antioxidanter og samtidigt er sundt for dig. Appen Kemiluppen er en super opfindelse til at tjekke produkter, en app fra Forbrugerrådet Tænk Kemi, som kan hjælpe med at finde rundt i de mange ingredienser, der findes i kosmetik og personlige plejeprodukter.  

De største syndere indenfor skønhedsprodukter, hvor flest udvikler parfumeallergi er deodoranter, cremer, parfumer i flakoner, shampooer og flydende sæber. De er klart de største syndere, hvor man mener, at deodoranter er de værste allergifremkaldende produkter af dem alle - ca. 25% af alle tilfældene. Jeg bruger Schmidt´s deodoranter fra min webshop udviklet i USA eller laver min egen af kokosolie og natron. Jeg har købt mig fattig i aluminiumfrie deodoranter, der lovede mig mange ikke-svedlugtende timer, men det var typisk det modsatte der skete. At bruge en naturlig deodorant er både for at kunne afhjælpe allergier og sensitivitet, men især forhindre svedlugt. Det er nu lykkedes den naturlige vej. Ofte kunne jeg kun bruge ét deodorantmærke om måneden før jeg begyndte at kunne lugte mig selv. Dette påvirkede mine arbejdsdage og selvfølelse, specielt når jeg var i selskab med andre.

Vi ville ikke vælge sundhedsskadelige stoffer på huden hver dag og slet ikke, hvis vi vidste, vi skrubbede os ind i mikroplast hver gang vi brugte en almindelig kommerciel tandpasta eller ansigts/body-scrub. Det er os forbrugere, der må tage ansvar og initiativ til ændre vanerne til sundere alternativer.

Jeg kan godt lide makeup og det er en pige-ting for mig, men jeg elsker også at tage det af med det samme, når jeg kommer hjem. I weekenderne eller de dage, hvor jeg arbejder hjemme, har jeg ofte ikke makeup på eller kun mascara på øjnene. Om sommeren er jeg altid makeup-fri hele dagen,  og jeg bruger kun makeup, hvis jeg skal i byen om aftenen. Jeg er ret vild med min hud og det naturlige look om sommeren. Jeg er begyndt at inkorporere flere make-up-frie dage i løbet af efteråret og vinteren, så huden kan ånde og få ro. Selvom jeg bruger økologiske produkter, så er ingen makeup i ansigtet altid bedre end en masse produkter, der sætter et lag og hæmmer iltningen af huden.

En holistisk tilgang til skønhed balancerer kroppen og den rette filosofi kan være individuel, så mit bedste råd er, at du giver dig selv tid, ro i sindet, spiser sundere og er god ved dig selv. Det vil få din hud til at stråle, men det kræver daglige gode selvkærlige rutiner, når du handler ind, når du laver mad, opholder dig på dit badeværelse, opfører dig pænt overfor dig selv og overfor andre, smiler og griner og sover godt om natten. Magien sker i de valg du træffer dagligt og i rutinerne og vanerne. Den smukke hud kommer oftest ikke af ingenting men af pleje.

Ud fra de førnævnte synspunkter og erfaringer har jeg udviklet “Super Skin Nutrition” Choco Berry, som er lavet med 99% økologiske ingredienser fyldt med antioxidanter. NP står for Nicole Punzi. Cares betyder, at jeg bekymrer mig om dig og miljøet. Jeg manglede selv noget kropsolie jeg kunne bruge til min tørre hud på kroppen, som var fyldt med de ingredienser, som jeg selv kan stå inde for og i en emballage, som ikke skader naturen efterfølgende. Flakonerne som er produceret i sort glas, så der ikke trænger sollys ind - kan genbruges. Produktet er sammensat  med ren samvittighed, der føles gode og effektive og som samtidig er nærende og i et smukt design. Skønhed skal være skøn både for din krop og naturen. Køb din Choco Berry her.

Håber du vil tænke over miljøet, når du handler og håber du er glad for at støtte mig og mit arbejde, så du kan være tryg i de gode sunde valg.

Skriv et svar

Alle felter skal udfyldes

Navn:
E-mail Ikke udgivet
Kommentar