Sådan bliver du også fri for farlige kemikalier uden at lugte af sved!

Ad du lugter, eller gør du? Da jeg i sin tid begyndte at handle ind til NP Cares, ledte jeg efter en deodorant der VIRKEDE. Jeg havde før købt mig fattig i aluminiumfrie deodoranter, der lovede mig lange ikke-svedlugtende timer, men det var typisk det modsatte der skete. Ofte kunne jeg kun bruge ét deodorantmærke om måneden, så begyndte jeg at kunne lugte mig selv, kender du det? Ikke så smart.

 

Dette påvirkede mine arbejdsdage og selvfølelse, specielt når jeg var i selskab med andre. Det var hverken særlig fedt eller lækkert! Min interesse for nye alternative deodoranter begyndte derfor at fange min interesse. Jeg satte mig for, at det måtte være én af mine største prioriteringer til webshoppen at finde en deodorant der kunne afhjælpe mine og andres svedlugtproblemer men også finde en deodorant, der kunne afhjælpe allergier og sensitivitet. 

 

Jeg søgte mange deodorantbrands i denne periode og en dag fandt jeg det estlandske mærke, Nurme. Nurme er både kemifri og egnet til sensitiv hud, så dette afgjorde, at jeg da helt sikkert skulle prøve det - og jeg blev bestemt ikke skuffet!

 

Men hvorfor bruge penge på Nurme deodoranter fremfor andre?

Det skal jeg fortælle dig! Måske du hverken oplever lugtgener, sensitiv hud eller allergiske reaktioner fra din deodorant? Men går du op i din sundhed, og ønsker du at bidrage til en bedre planet, så bør overvejelser omkring hvad du tilfører din hud være en af dine første prioriteringer. Aluminium er skadeligt for kroppen. Har du tænkt over, om din deodorant indeholder denne salt? Alt hvad du putter på huden kommer ind i blodet, og når der suser kemikalier rundt i blodet, så laver det ballade i din krop over længere tid, da almindelige deodoranter kan forårsage sygdomme, østrogendominans og sætte din lever på et gevaldigt overarbejde. Din lever har nok at slås med, den er hele vores krops afgiftningsapparat, og derfor bør vi ikke overbelaste den hele tiden.

Vi er afhængige af, at vores krop og især lever kan udrense optimalt hver dag, men der er også grænser for, hvad vi kan tillade os at udsætte den for. I armhulerne er vi udstyret med små svedkirtler, der skal hjælpe os med at udskille affaldsstoffer. Når vi bruger deodoranter med aluminium lukker det ned for vores udrensende mekanisme, og det der skulle ud, forbliver i stedet i kroppen.

 

Nurme går op i at ændre måden, du tænker DEODORANTER på.

Foruden at være en naturlig deodorant, der dufter dejligt og mindsker lugtgener, er den også prisbelønnet for at beskytte mod fugtighed og klistret eller fedtede fornemmelser på huden. Deodoranten kan sammenlignes med en ”underarm detox”. Den sikrer dig, at din hud holder sig blød. Den er fri for aluminiumssalte og tilstopper og udtørrer dermed ikke hudens porrer.

Nurmes deodoranter er mere specifikt FRI FOR Aluminium, propylenglycol, triclosan, parabener, pthalater og gluten. Og Nurmes deodoranter INDEHOLDER I STEDET bivoks, shea butter, solsikkefrøolie, kokosolie og jojobaolie. De fås i forskellige duftvarianter og nu også i forskellige duftfrie versioner. De er også certificerede veganske og Cruelty-free, hvilket  betyder at de ikke er blevet testet på dyr.

 

Men hvorfor så bruge kemifri deodoranter, når vi taler miljøet?

Mange tænker ikke over, at en stor del af de kemiske stoffer der findes i de dårlige skønhedsprodukter også hober sig op i vores økosystem. Når vi har påført os KEMIKALIE-deodoranterne, så kan vi kun håbe på, at vores lever og nyrer formår at arbejde på højtryk, så affaldsstofferne forlader vores kroppe og ikke forvolder skade på vores organer. Men har du overvejet, hvor kemikalierne ryger hen, når de har forladt din krop? De ryger i toilettet ud videre i havet til fiskene og algerne, desværre. Så vi bliver nødt til at vide dette for at tage ansvar. Det er ikke ligegyldigt. Vi har et ansvar, for husk også på, at deodoranter bliver produceret og de kemikalier bliver også produceret og ender i vores luft, hav osv. Værst er nok deodoranter på sprays, da de ryger ud i luften. Triclocan, det antibakterielle kemikalie, der anvendes i deodoranter akkumulerer også i miljøet.

 

Så der er flere grunde til at gå op i hvilke ingredienser dine produkter indeholder.

 

Hvilken deodorant bruger du? Har du prøvet Nurmes deodoranter - klik her? Har du en yndlings af de forskellige varianter?

 

Jeg er vild med den lille miljøvenlige emballage af pap, fordi jeg er en miljø-nørd og pap kan genbruges, men mange synes det er nemmere at gå til med dem lavet af plastik, da de kan rulles under armene, og den i glas skal smøres ind med hænderne.

 

Jeg håber, du fik lyst til at prøve Nurmes deodoranter klik her. Det er et genialt produkt til dig, dine venner og familie. Der findes flere dufte varianter.

 

Jeg støtter alle seje kvindelige iværksættere, der går op i funktionalitet, økologi og en bedre planet og respekt for os levende væsner. Og jeg beundrer dig som kunde, der hjælper til min mission til at vi står sammen som mennesker og tager ansvar for at prøve at gøre en forskel. Hvert lille valg gør en forskel. I dag har vi talt deodoranter, og jeg håber at det gav motivation til at afprøve dem.