Forskellen på gua sha & faceroller

Gua sha

Gua sha er en massageteknik, som fungerer som en naturlig hjælp til detox af affaldsstoffer i kroppen. Det sætter gang i blodcirkulationen, som starter kroppens naturlige udrensningsproces. Spændinger kan ophobes i huden, som kan sætte sig som hovedpine. Lider du af mange spændinger, kan du bruge dette redskab til at massere og skubbe disse væk. Spændinger der ophobes i ansigtet kan give manglende glød med mere, og de skal derfor forlade kroppen via de naturlige afgiftningsprocesser.

Gua sha kan give fornyet glød til huden, reducere rynker, give mere spændstig hud og mindske urenhedder. Gua sha kommer dybere i huden sammenlignet med en faceroller.

Sådan gør du: Start med at gnide på stedet hvor spændingen er, fx i panden.
Skub det langsomt op hvis det er i panden og ned eller hen de andre steder i ansigtet og masser ned langs hovedet, ned af halsen og ud i brystet til lymferne. Du vil opleve at huden bliver rød og mærke hvordan blodet strømmer til hudcellerne for at nære det.
Du kan med fordel bruge en olie, balm eller creme til at massere med. Den store Gua sha kan også bruges til kroppen og mindske appelsinhud så som på lår og rumpen.

 

Faceroller

Min krystal faceroller bruger jeg til at forebygge rynker og stramme huden op. Den er god til at massere huden med, og kan evt. også bruges efter man er kommet i dybden i huden med Gua sha som en form for afslutning. Man kan evt. køle den af inden brug, hvorefter det føles dejligt mod ømme muskler i ansigtet. Ved at øge blodtilførslen i huden, stimuleres kollagenproduktionen, som gør vores hud mere spændstig. Brug af faceroller kan virke afslappende.

Her skal man også huske af rulle spændingerne ud til lymferne. Der sidder lymfepunkter i baner foran og bagved øret. Rul derfor ømme punkter op hen mod øret, og derefter før det ned langs halsen mod kravebenet for at afslutte lymfedrænagen. Dette mindsker ophobning af væske i ansigtet. Dette vil gøre, at du føler dig mere frisk og får mere glød i ansigtet da det både er godt imod poser under øjnene, opsvulmede øjne eller når du har slim i bihulerne, hvor du bruger den lille ende, som er tilpasset øjenområdet.

Jeg bruger begge redskaber og anbefaler begge. Gua sha til at komme i dybden og faceroller som efterbehandling. DU behøver ikke at bruge begge. Du kan sagtens bare vælge den ene eller anden. Det er hudpleje i luksusklassen.

Forskellen på de to er

Forskellen på dem er kort at gua sha kan noget som en faceroller ikke kan og omvendt. Gua sha teknikken laver et “vakum” som trækker affaldsstoffer ud til overfladen som du så til slut dræner ud til lymfen. Gua sha kræver lidt ekstra fokus og at du har balm eller olie på ren hud inden den udføres. Facerolleren kan ikke lave dette vakum men dræner blot til lymfen. Til gengæld er den let at bruge, også til ømme muskler og spændinger og du behøver ikke at bruge produkt under som du skal med gua sha. Til gengæld kan du rulle løs mens du ser Netflix eller foran computeren. En skøn rutine og aftenritual hjemme hos os. Min børn er selv vilde med dem og skal altid lige have et rul, når vi ser Netflix i sengen. Så hyggeligt og afslappende på samme tid, som vores hud nyder effekterne også.

Jeg føler at mine cremer og olier bedre kommer ind i huden, når jeg bruger min gua sha. Jeg får mere gavn af produktet fordi det bliver bedre masseret ind og absorberet med en gua sha massage. 

Redskaberne er fra brandet Calmlish og jeg har fået æren at sælge dem her hos NP Cares. Du finder de geniale redskaber her.